Verdieping

Jij bent de adviseur die het geheel overziet en jouw klant daarmee verder helpt. Om het overzicht te behouden en scherp te blijven op de geldende regels bieden wij de verdiepende studiebijeenkomsten aan. We richten ons hierbij op één onderwerp en kijken naar de verschillende fiscale invalshoeken. We wandelen over de gebaande paden, maar treden daar regelmatig buiten. Je staat dan weer helemaal fris in de materie en beschikt over voldoende alternatieven om jouw klant fiscaal te verrassen. 

Wist je trouwens dat er ook flitsende fiscale bijeenkomsten bij jou op kantoor kunnen worden verzorgd? Op de website van de Fiscale Sprekers vind je hierover meer informatie.

Voor 2022 worden de volgende bijeenkomsten in Bemmel en digitaal georganiseerd.

 

De inspecteur stelt vragen! Mag dat eigenlijk?
Dinsdag 27 september en donderdag 29 september (fysiek)
Dinsdag 4 oktober (digitaal)

De meeste van ons zijn keurig opgevoed: als iemand een vraag stelt, dan geef je netjes antwoord. Maar moet je alle vragen van een belastinginspecteur wel beantwoorden? Hoe ga je als adviseur om met vragenbrieven, telefoontjes en kantoorbezoek? Wat moet je tijdens een boekenonderzoek eigenlijk verstrekken?

De belastingdienst heeft fors geïnvesteerd in personeel en dat zal/moet leiden tot meer vragenbrieven en boekenonderzoeken. Tijdens deze bijeenkomst leer je wat de inspecteur (niet) mag en wat je (niet) moet doen. Een nuttige en leerzame bijeenkomst voor iedere adviseur die wel eens contact met de belastinginspecteur heeft.

 

Wandeling door de inkomstenbelasting
Dinsdag 11 oktober en donderdag 13 oktober (fysiek)
Dinsdag 18 oktober (digitaal)

Voor jouw ondernemers en DGA’s verzorg je de aangifte inkomstenbelasting. De afgelopen jaren zijn er de nodige wijzigingen en rechtspraak geweest. Tijdens deze studiebijeenkomst wandelen we door de Wet Inkomstenbelasting 2001. Onderweg komen we langs de mooiste fiscale tips en trucs, de meest recente wijzigingen en nemen we de tijd om zo af en toe te genieten van bezienswaardigheden. Zoals je gewend bent, is er weer alle ruimte voor praktijkvoorbeelden en -ervaringen. Deze bijeenkomst mag in jouw studieprogramma voor 2022 niet ontbreken!

 

Schoon schip: opruimen en liquideren van de B.V.
Dinsdag 8 november en donderdag 10 november (fysiek)
Dinsdag 15 november (digitaal)

Hoe ziet de juridische structuur van jouw cliënt er uit? Zijn alle vennootschappen nog actief? Is het wel nodig om alle werkmaatschappijen en tussenhoudsters aan te houden? Ondanks de pandemie hebben jouw cliënten niet stil gezeten. Tijd om de structuur weer eens onder de loep te nemen. Je leert tijdens deze bijeenkomst hoe je binnen een groep vennootschappen fiscaal en juridisch weer schoon schip maakt. Wat zijn de aandachtspunten? Waar zitten de kansen en risico’s? Voor iedere adviseur die actief betrokken is bij vennootschappen.