Verdieping

U bent de adviseur die het geheel overziet en uw klant daarmee verder helpt. Om het overzicht te behouden en scherp te blijven op de geldende regels bieden wij de verdiepende studieavonden aan. We richten ons hierbij op één onderwerp en kijken naar de verschillende fiscale invalshoeken. We wandelen met u over de gebaande paden, maar treden daar regelmatig buiten. U staat dan weer helemaal fris in de materie en beschikt u over voldoende alternatieven om uw klant fiscaal te verrassen. 

Wist je trouwens dat er ook flitsende fiscale bijeenkomsten bij jou op kantoor kunnen worden verzorgd? Op de website van de Fiscale Sprekers vind je hierover meer informatie.

Voor 2021 worden de volgende avonden in Bemmel en digitaal georganiseerd.

 

Stamrecht en ODV in de B.V.
Dinsdag 14 september en donderdag 16 september (fysiek)
Dinsdag 21 september (digitaal)

Oudedagsvoorzieningen in de B.V. waren in het verleden erg populair. Nu heeft u cliënten met een stamrecht op de balans. Wat zijn de fiscale spelregels omtrent stamrechten en lijfrenten in de B.V.? Waar moeten u bij een zogenaamde ODV op letten? Is het vormen van een oudedagsvoorziening voor de ondernemer nog wel verstandig in 2021?

Alhoewel het eenvoudig lijkt kunnen stamrechten ingewikkelde en soms ook zeer kostbare situaties leiden. Na het volgen van deze studieavond bent u weer helemaal op de hoogte van aandachtspunten bij deze voorzieningen. U kunt de risico’s herkennen, weet wat de actuele fiscale positie is en u kunt uw cliënt nog beter van advies voorzien. Onmisbare kennis voor iedereen die wel eens een oudedagsvoorziening aantreft.

 

BTW in de praktijk
Dinsdag 12 oktober en donderdag 14 oktober (fysiek)
Dinsdag 19 oktober (digitaal)

U ziet periodiek de administratie van uw klanten en verzorgt voor hen de BTW aangifte. U vraagt zich bij sommige facturen af of de BTW wetgeving wel juist is toegepast.
Tijdens deze cursus leert u aan de hand van praktijkvoorbeelden en actuele ontwikkelingen waar u alert op moet zijn, waar kansen voor uw klanten liggen en hoe u correcties en boetes door de Belastingdienst voorkomt.
Met praktische tips, eenvoudige handreikingen en verscherpte alertheid verhoogt u de kwaliteit van de btw-administratie van uw klanten. Onmisbaar voor iedereen die met administraties en BTW bezig is.

 

(Her)investeringsfaciliteiten
Dinsdag 9 november en donderdag 11 november (fysiek)
Dinsdag 16 november (digitaal)

De Kia, de Bik en de HIR. Afkortingen die u zonder enige twijfel zo voluit kunt noemen. Het zijn dan ook bekende fiscale regelingen. U kent ook de Mia en de Eia. Zelfs de afkorting met opmerkelijk veel letters Vamil is u niet vreemd. Met enige regelmaat vinden er wijzigingen bij deze faciliteiten plaats. De Bik zijn we dit jaar pas voor het eerst aan het gebruiken.

Wat kan er bij de investeringsfaciliteiten misgaan? Waar liggen de kansen. Hoe zorg je ervoor dat je klant deze belastingvoordelen niet laat liggen. Tijdens deze studieavond bespreken we uiteraard uitvoerig de ontwikkelingen binnen de Hir, maar is er zeker ook ruim aandacht voor alle bijzonderheden bij de investeringsfaciliteiten. Voor iedere adviseur van groot belang om deze fiscale weer eens aan te scherpen.

 

 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly