Uw klanten vragen meer dan een eenvoudig antwoord. U bent de adviseur die het geheel overziet en uw klant daarmee verder helpt. Dat vraagt soms om een alternatieve oplossing. Om het overzicht te behouden en scherp te blijven op de geldende regels bieden wij de verdiepende studieavonden aan. We richten ons hierbij op één onderwerp en kijken naar de verschillende fiscale invalshoeken. We wandelen met u over de gebaande paden, maar treden daar regelmatig buiten. U staat dan weer helemaal fris in de materie en beschikt u over voldoende alternatieven om uw klant fiscaal te verrassen. Voor 2019 staan de volgende avonden op het programma.

Het aanmerkelijk belang

Dinsdag 10 september en donderdag 12 september 2019

U heeft er niet voor gekozen, maar u krijgt het bij iedere DGA er gratis bij: regels over het aanmerkelijke belang. Deze box 2 heffing is bijzonder actueel. Sinds de ingrijpende wijziging in 2010 treedt de heffing eerder op. Wanneer is heffing in box 2 aan de orde? Wat zijn de recente ontwikkelingen in de rechtspraak? Hoe bespaart of voorkomt u deze inkomstenbelasting? Waar moet u in de dagelijkse praktijk op letten? Deze praktische studieavond geeft antwoord op onder andere deze vragen. Actuele jurisprudentie en recente praktijkvoorbeelden geven u weer verfrissend inzicht.

Bedrijfsopvolging in de inkomstenbelasting

Dinsdag 8 oktober en donderdag 10 oktober 2019

Overdracht van een onderneming is een belangrijk onderwerp in de adviespraktijk van iedere adviseur. Zeker ook in het kleinere MKB. De winkelier, de fietsenhandel, het lokale eetcafé en het administratiekantoor. Voorbeelden van bedrijven die vaak als eenmanszaak of V.o.f. gedreven worden. De inkomstenbelasting kent verschillende regels voor de staking en de overdracht van deze bedrijven. Tijdens deze studieavond nemen we de actuele ontwikkelingen in de wetgeving en de rechtspraak met u door. Heldere en herkenbare praktijkzaken maken dit inzichtelijk.

De eigen woning

Dinsdag 12 november en donderdag 14 november 2019

Iedere belastingadviseur kent ongeveer de regels van de eigenwoningregeling in de inkomstenbelasting. In achttien jaar is deze regeling uitgebouwd tot één van de meest complexe fiscale regelingen. Het wekt dan ook geen verbazing dat de eigen woning tot veel fiscale procedures leidt. Tijdens deze studieavond krijgt u inzicht in de meest recente jurisprudentie. Aan de hand van voorbeelden neemt u kennis van de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving. Onmisbare kennis voor iedereen werkzaam in de aangifte- of adviespraktijk.