Uw cliënten vragen meer dan een eenvoudig antwoord. U bent de adviseur die het geheel overziet en uw klant daarmee verder helpt. Dat vraagt soms om een alternatieve oplossing. Om het overzicht te behouden en scherp te blijven op de geldende regels bieden wij de verdiepende studieavonden aan. We richten ons hierbij op één onderwerp en kijken naar de verschillende fiscale invalshoeken. We wandelen met u over de gebaande paden, maar treden daar regelmatig buiten. U staat dan weer helemaal fris in de materie en beschikt u over voldoende alternatieven om uw cliënt fiscaal te verrassen. Voor 2017 staan de volgende avonden op het programma.

Wat mag en moet de inspecteur? Donderdag 13 september 2018

Uw klanten zijn aan veel regels gebonden. U moet als adviseur het spel ook binnen de lijnen spelen. Het lijkt daarbij soms alsof de belastinginspecteur de scheidsrechter is. Maar niets is minder waar. Ook de belastinginspecteur is aan vele regels gebonden. De praktijk van het belastingrecht wordt steeds formeler. De inspecteur controleert minder en moet vaker (jaren later) achteraf corrigeren.
U of uw klant kan ook gele of rode kaarten aan de inspecteur uitdelen. U moet wel weten wanneer u dat kunt en hoe dat dan werkt. Doet u dat niet (tijdig), dan verspeelt u uw rechten. De formele regeltjes van belastingrecht kunnen tot zeer verrassende oplossingen leiden. Tijdens deze avond bespreken wij de recente wijzigingen en de jurisprudentie. Laat de inspecteur maar komen!

Klaar voor de toekomst? Dinsdag 9 oktober 2018

In de afgelopen jaren is er in de praktijk van uw cliënt veel gebeurd. Inmiddels is alles bedrijfseconomisch weer op de rit. De cijfers zijn weer goed en de toekomstverwachtingen zijn zelfs meer dan goed. Er zijn nog wel een paar zaken uit het verleden op te ruimen. Wat doen we met de rekening couranten? En er is nog een slapende BV. Levert dat ergens nog aftrek op? Het salaris van de DGA staat nog op crisisstand, maar eigenlijk willen we naar een directeursbeloning. Kan dat zomaar?
Deze studieavond geeft u inzicht in de meest voorkomende aandachtspunten in de structuur van het MKB-bedrijf. Prachtige fiscale kansen om de onderneming weer helemaal opnieuw en schoon neer te zetten.

Van ZZP-er naar ondernemer! Donderdag 15 november 2018

Uw klant begon als kleine zelfstandigen vanuit de keuken in haar woonhuis. Kleine opdrachten en hard werken creëerden een basis voor een heuse onderneming. Nu wil ze de volgende stappen gaan zetten. Ze kan vastgoed aankopen, overweegt personeel aan te nemen en Duitsland begint steeds meer interesse in haar dienstverlening te krijgen.
Deze studieavond bereidt u voor op het adviesgesprek dat u met uw groeiende cliënt gaat voeren. Wat zijn de valkuilen en waar liggen de kansen? Hoe beperken we de (fiscale) risico’s? Welke termijnen moeten we in acht nemen? Deze studieavond is een must voor iedereen die groeiende IB-ondernemers tot zijn of haar cliëntenkring mag rekenen.